Alu-vario rol

  • duurzaam
  • universeel voor nok en hoekkeper
  • voorkomt insneeuwen
  • snelle verwerking
  • ventilatie 160 cm2/ meter
  • met extra brede butyl kleefstrip van 40 mm

 

Voor uitgebreide
productinformatie


PDF

Productinformatie

 

Bij de Alu vario rol staat de duurzaamheid voorop. Aluminium is al jaren een zeer gewaardeerd product in de bouw.

Ondanks de goede ventilatie voorzieningen, biedt de Alu vario rol een zeer goede bescherming tegen regen en stuifsneeuw. De diameter van de ventilatiegaten zijn zeer klein, bij eventuele stuifsneeuw zijn deze gaten snel dichtgesneeuwd, waardoor verdere indringing wordt voorkomen.

De Alu Vario rol is in verschillende breedtes leverbaar, waardoor deze op nagenoeg alle beton-en keramische dakpannen toegepast kan worden. Voor dakpannen met een diepere holling wordt een bredere rol geadviseerd.

  

Door de handige 2 in 1 functie van nok en hoekkeperrol en de universele toepasbaarheid, behoeft men niet allerlei verschillende ondervorst en hoekkeperrollen op voorraad te houden. Dit betekent dus een aanzienlijke besparing op de voorraadkosten.

 

Technische gevens

 

materiaal
lengte
breedtes
ventilatie
kleuren
verpakking
garantie 

aluminium en butyl kleefstrook van 40 mm
5 meter per rol
300, 330 en 390 mm
160 cm² / meter
zwart en rood
20 meter per doos
10 jaar 

  
Verwerkingsvoorschriften

 

Voor het plakken dient de ondergrond droog, vetvrij en stofvrij te zijn. De minimale verwerkingstemperatuur bedraagt 8 graden boven nul. (Bij lagere temperaturen neemt de kleefkracht van het butyl sterk af.) Nadat de rol op de ruiter is vastgeniet, de vouwnaden in de richting van de bovenkant van de pannen buigen.

Nadat het beschermfolie is verwijderd de onderzijde (met kleefstrook) zorgvuldig op de pannen aanrollen/vastplakken Het geribbelde aluminium met butylkleefstrook moet volledig aansluiten op de pannen. Voor het aanrollen hebben wij aandrukrollen in het programma.

 

In de PDF vindt u meer informatie over de Alu-vario rol.