Aeroflex cover

  • universeel voor nok en hoekkeper
  • ventilatie 210 cm2/meter (DIN 4108)
  • voorkomt inregenen tussen de vorsten
  • duurzaam
  • snelle verwerking
Voor uitgebreide
productinformatie


PDF

Productinformatie

 

Bij de Aeroflex cover zijn de duurzaamheid van aluminium en de flexibiliteit van de kunststof samengevoegd tot een compleet systeem. Ze kunnen toegepast worden onder HV vorsten.

 

HV vorsten zijn vorsten zonder overlap, of sluiting. Deze vorsten worden tegen elkaar aan gelegd en sluiten meestal niet helemaal aan, dus moet rekening worden gehouden dat regenwater op de ondervorst terrecht kan komen. De aeroflex cover is voorzien van een extra slabbe, waarover het water wordt afgevoerd. Door de profilering van de aeroflex rol blijft deze slabbe vrij van de ventilatiegaten. De ventilatie blijft hierdoor dus gewaarborgd. 

 

De Aeroflex cover (ook wel Aeroflex rol genoemd) is universeel toepasbaar op nagenoeg alle beton-en keramische dakpannen, waar niet-sluitende vorsten worden  toegepast. Het is wel belangrijk, dat de HV vorsten zijn voorzien van ventilatiesleuven aan de zijkant.

 

Technische gegevens

 

materiaal

lengte
breedte
ventilatie
kleuren
verpakking
garantie 
aluminium, gummiband
butylkit en siliconenpapier
10 meter per rol
300 mm
210 cm2/meter
zwart en rood
20 meter per doos
10 jaar 

   

Verwerkingsvoorschriften

 

Voor het plakken dient de ondergrond droog, vetvrij en stofvrij te zijn. De minimale verwerkingstemperatuur bedraagt 8 graden boven nul. Bij lagere temperaturen neemt de kleefkracht van het butyl sterk af. Nadat de rol op de ruiter is vastgeniet, kunt u de vouwnaden in de richting van de bovenkant van de pannen buigen.

 

Nadat het beschermfolie is verwijderd, kunt u de onderzijde (met kleefstrook) zorgvuldig op de pannen aanrollen/vastplakken Het geribbelde aluminium met butylkleefstrook moet volledig aansluiten op de pannen. Voor het aanrollen hebben wij aandrukrollen in het programma.

  

In de PDF vindt u meer informatie over de Aeroflex cover.